– Dette gir arbeidsplasser og inntekter over hele landet, sier administrerende direktør i Norsk olje og gass, Karl Eirik Schjøtt-Pedersen.

Norsk olje og gass har fått utarbeidet en rapport som viser at det ble tildelt 343 kontrakter på norsk sokkel i 2015.

– Det er utvilsomt krevende tider for olje- og gassnæringen, men denne rapporten viser at det fortsatt er svært høy aktivitet på norsk sokkel, sier Schjøtt-Pedersen.

– At vi har investeringer på dette nivået, selv i tøffe tider, viser betydningen av verdiskapingen fra olje- og gassnæringen, sier han.

Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, administrerende direktør i Norsk olje og gass. (Foto: Norsk olje og gass)
Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, administrerende direktør i Norsk olje og gass. (Foto: Norsk olje og gass)

Rapporten, som er utarbeidet av Econ, viser at det ble tildelt 343 kontrakter i fjor. Man kjenner verdien på 80 av kontraktene, som utgjør 94 milliarder kroner. De øvrige 172 kontraktene har ikke oppgitt verdi.

Til sammenligning ble det på Hydro Karmøy, tiårets største investering i fastlandsindustrien, investert for 3,9 milliarder kroner.

I tillegg ble det i 2015 inngått 91 kontrakter med norske leverandører på oppdrag i utlandet. Verdien er oppgitt på 23 av disse, som utgjør 16,4 milliarder kroner. De resterende 68 kontraktene har ikke oppgitt verdi.

De ti største kontraktene som ble inngått på norsk sokkel er tildelt leverandører som Aibel, Samsung Heavy Industries, Reinertsen, Kværner Stord. Johan Sverdrup er en stor bidragsyter til kontraktstildelingene.

Illustrasjon: Norsk olje og gass
Illustrasjon: Norsk olje og gass
Forrige artikkelSaudi-Arabia: Vil godta produksjonsfrys på én betingelse
Neste artikkelVikafjell North er spuddet

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR