2017 har potensial til å bli et særs viktig år for videreutviklingen av Barentshavet.

Hele 13 brønner er planlagt boret i nord. Mest spenning knytter det seg naturlig nok til Korpfjell-boringen, også kalt «den mest spennende letebrønnen på norsk sokkel på flere tiår». Ifølge oljeanalytiker Jarand Rystad i Rystad Energy, kan Korpfjell ha potensial til å inneholde hele 10 milliarder fat olje. I tillegg skal det bores viktige brønner som langt på vei vil avgjøre utbyggingspotensialet i Alta/Gohta, og her har Lundin allerede klokket inn årets første funn, Filicudi.

I tillegg jakter Eni mer olje til Goliat, og Statoil prøver ut både nye og kjente områder i jakten på en ny jackpot. 

I Norskehavet har Statoil allerede gjort funn sin sin Cape Vulture-brønn. Funnet er på mellom 20 og 80 millioner fat, og en subseatilknytning til Norne er det åpenbare utbyggingsalternativet. Statoil skal også undersøke Mim-prosjektet i samme nabolag samt bore Dobby-brønnen i nærheten av Snilehorn. Leteåret i Norskehavet handler dermed stort sett om å påvise tilleggsressurser til eksisterende felt eller planlagte utbygginger.

Det samme gjelder også for Nordsjøen, der det tegner til å bli et relativt rolig leteår. Aker BP girer riktignok opp i området nord for Alvheim, og gode resultater derfra kan legge grunnlag for en selvstendig utbygging med Langfjellet som utgangspunkt. Avgrensninger av Edvard Grieg og Brasse står også på planen. Alt i alt, ikke de helt store høydarene i Nordsjøen i år, altså. 

Forrige artikkelBeerenberg-kontrakt på Tjeldbergodden
Neste artikkelOver 10 nye utbyggings-planer i år? Du tror det ikke før du får se listen!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR