Nedturen fortsetter og denne uken når vi det som må kalles rekord i antall varslede oppsigelser. Uken begynte med at Aibel varslet oppsigelse av 500 ansatte og varslet samtidig at det kan komme flere. Selskapet sa i januar opp 100 ansatte og har tidligere kvittet seg med rundt 700 ansatte.

Mer om dette kan du lese her: Ytterligere 500 ansatte i Aibel må gå

Tirsdag meldte så FMC Kongsberg Subsea at hele 700 ansatte må forlate jobbene i selskapet. Dette etter at selskapet i tidligere runder har kvittet seg med flere hundre ansatte ved de fleste lokasjoner i Norge.

Mer om dette kan du lese her: FMC Subsea sier opp 700 ansatte

Om ikke dette var nok meldte så Oceaneering om bemanningsreduksjoner på 150 ansatte. Heller ikke her er det første runden, rundt 600 ansatte har totalt måttet slutte eller er på oppsigelse i selskapet når denne runden er over.

Mer om dette kan du lese her: Oceaneering kutter 150

Lyspunkt fra Island Offshore

Heldigvis er det også noen positive tegn i tiden. Island Offshore melder at «Island Valiant» og «Island Constructor» har sikret seg jobb på Draugen-feltet for Norske Shell utover våren og sommeren.

«Island Valiant» starter på IMR-arbeid (Inspection, Maintenance and Repair) på tre brønner i april, et oppdrag som varer i cirka to uker. Dette for å forberede jobben som «Island Constructor» skal gjøre senere på sommeren.

«Island Constructor» er tildelt tre jobber av ulik varighet, og starter først på forsommeren med lett brønnintervensjon samt scale squeeze på to brønner på Draugen. Deretter blir «Island Constructor» hyret inn igjen for to oppdrag i august/september med lett brønnintervensjonsarbeid samt IMR-arbeid.

Totalt har disse kontraktene en verdi på omlag NOK 100 millioner for Island Offshore.

I tillegg til «Island Constructor» har nå de to andre brønnintervensjonsfartøyene «Island Wellserver» og «Island Frontier» begynt på sine faste kontrakter, med oppstart 1. april. Disse fartøyene har kontrakt med Statoil på 200 dager fast per år frem til 2020.

– Dette er kjærkomment arbeid etter en tøff vinter der brønnintervensjonsbåtene våre har vært i vinteropplag, sier Håvard Ulstein, administrerande direktør i Island Offshore.

– Det er svært gledelig å se folkene våre og båtene mobilisere og komme seg i arbeid igjen når sesongen nå tar til.

 

 

Forrige artikkelOceaneering kutter 150
Neste artikkelFall i amerikanske oljelagre – oljeprisen stiger

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR