Publisert 24. september 2018

For 25 år siden ble det første fatet med olje produsert på Brage-plattformen. Wintershall har vært operatør av feltet siden 2013.

– Da Wintershall tok over operatørskapet fra Equinor satte vi oss mål om å forlenge levetiden til feltet betydelig. Vårt team introduserte nye prosesser, optimaliserte arbeidsprosedyrer og fant mer effektive løsninger. Disse vil holde feltet i produksjon til minst 2030, sier Martin Bachmann, som er konserndirektør for leting og produksjon i Europa og Midtøsten.

– Rundt halvparten av produksjonen på Brage kommer nå fra brønner som Wintershall har boret,» legger Bachmann til.

I 2015 tok Wintershall en borepause på ett år for å optimalisere prosesser og utarbeide nye kontrakter med insentiver for sikker, effektiv boring av brønner. Dette ga ny giv og har resultert i noen av de mest effektive brønnene som er boret på Brage. I sommer ble det i tillegg utført omfattende vedlikeholdsarbeid – det største vedlikeholdsarbeidet i plattformens historie. Aktivitetene er en del av rundt 18 milliarder kroner som Wintershall investerer i Norge mellom 2017 og 2020.

Brage ble Wintershall sin første opererte produksjonsplattform på norsk sokkel. Med overtakelsen av operatørskapet dekket selskapet hele verdikjeden innen olje og gass; fra leting og boring, til utbygging og produksjon.

– Brage ble grunnsteinen som gjorde det mulig for oss å bli en av de største olje- og gassprodusentene i Norge, sier Hugo Dijkgraaf, administrerende direktør i Wintershall Norge. I dag er selskapet også operatør for havbunnsfeltene Maria og Vega, samt Nova-feltet som er under utbygging.

Siste fra forsiden

+

Oppdaterer med flere nye avtaler for Transocean-rigger

Vår Energi har gjort oljefunn i Nordsjøen

+

Trenger flere svar – returnerer til Heisenberg-funnet

Brann på Statfjord A

+

Skal bore pilotbrønner på Lunde og Ørn

Granskingsrapport klar: – Hendelsen hadde potensial til å bli en dødsulykke

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger