Regjeringen oppnevnte våren 2014 et utvalg for å vurdere hvordan teknologi, produktutvikling, industribygging og kompetanse innen norsk oljevernberedskap kunne styrkes. I dag overleverer utvalget tilrådingene til Samferdselsministeren, melder utvalgsmedlem NHO.

”Norge er langt fremme innen oljevern, og forskningsaktiviteten og produktutviklingen blir lagt merke til internasjonalt. Markedet for produkter og tjenester er imidlertid krevende, og styres i stor grad av myndighetskrav og plutselige behov som følge av akutt oljeforurensning som etter skipshavari. Dette gjør næringen sårbar, og det er nødvendig med tiltak for å sikre investeringer i forskning og innovasjon for bedre produkter og tjenester mot akutt oljeforurensning,” melder NHO.

Lite nytt
”Utvalget anbefaler blant annet at leverandørindustrien for oljevernutstyr og -tjenester bør styrkes gjennom et eget leverandørutviklingsprogram, og at utvikling av ny teknologi bør stimuleres ved å stille funksjonskrav utover det eksisterende utstyr i dag kan innfri.

Utvalget påpeker også at det må være kontinuitet i statlige anskaffelser for å gi leverandørene forutsigbarhet, og at det bør etableres støtteordninger til internasjonal markedsføring for eksport av oljevernmateriell for å bedre markedsgrunnlag for teknologiutvikling,” heter det i meldingen. Ikke noe nytt og revolusjonerende, altså.

Utvalget har bestått av representanter fra Universitetet i Nordland, UiT Norges arktiske universitet, Miljøstiftelsen Bellona, KS Kommunesektorens organisasjon, Interkommunale utvalg mot akutt forurensning (IUA), Norsk oljevernforening for operatørselskap (NOFO), Norges forskningsråd, NHO, Norsk olje og gass, LO og SINTEF.

Forrige artikkelPermitteringer for Sub Sea Services
Neste artikkelSe Goliat-tjeneren i aksjon

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR