Torsdag reiste de første 150 Sverdrup-arbeiderne offshore

I dag går startskuddet for å mobilisere opptil 2400 kvinner og menn som skal ferdigstille og drifte Johan Sverdrup-feltet.

I løpet av torsdagen vil nærmere 150 personer, pluss mannskap fra Prosafe, seile med boligriggen Safe Zephyrus fra Mekjarvik utenfor Stavanger. Når flotellet når fram til Johan Sverdrup, vil dette markere starten på offshoremobiliseringen til feltet som skal produsere i mer enn 50 år.

– Dette er en stor dag for Statoil og Johan Sverdrup-partnerskapet, når vi for første gang sender folk ut i havet for å koble sammen det voksende Johan Sverdrup feltsenteret og gjøre feltet klart for produksjon sent til neste år, sier Trond Bokn, prosjektdirektør for Johan Sverdrup.

Denne helgen, etter at Safe Zephyrus ankommer feltet, begynner jobben med å ferdigstille stigerørsplattformen, som er den første plattformen ute på feltet, og å legge alt til rette for oppkoblingen av denne til boreplattformen som er den neste store installasjonsjobben tidlig i juni.

Når de to plattformene er på plass vil det ‘oppjekkbare hotellet «Haven» ankomme Johan Sverdrup og øke den totale sengekapasiteten i ferdigstillingsfasen til nesten 900 senger.

Kort tid etter dette vil opptil 2.400 personer fra både Statoil og leverandører, fordelt på tre skift, ha Johan Sverdrup som arbeidsplass ute i havet.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR