Statoil ruster seg for ekstremværet som kommer fredag. Det melder NTB.

Varsel om orkan og svært høye bølger gjør at Statoil flytter rundt 250 arbeidere til andre plattformer i Nordsjøen. Samtidig kanselleres samtlige helikopteravganger.

– Vi er midt i program for å oppgradere livbåtene på noen av plattformene våre og har derfor begrenset kapasitet i den varslede bølgehøyden som er meldt. Vi gjør derfor noen tilpasninger i Nordsjøen nå, sier mediekontakt Morten Eek i Statoil til NTB.

På plattformen Snorre B reduseres bemanningen fra 109 til 44 personer. 65 personer flyttes over til andre plattformer. Det samme gjelder plattformene Statfjord A, B og C, der mellom 150 og 200 personer flyttes over til nærliggende plattformer.

Samtlige flygninger ut til Nordsjøen fredag kanselleres også. Det omfatter 16 flygninger og rammer i overkant av 200 personer. Det er ventet at ekstremværet Tor når norskekysten fredag ettermiddag.

Til tross for det varslede ekstremværet vil uværet foreløpig ikke påvirke produksjonen på norsk sokkel.

– Vi opprettholder minimumsbemanningen og har foreløpig ikke stengt ned noen av brønnene. Vi utsetter imidlertid vedlikeholdsarbeid og andre ting som ikke må gjøres de neste dagene, sier Eek til NTB.

Forrige artikkelBorer Aurelia i mai
Neste artikkelKnirkefritt for Archer

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR