Fristen for å komme til enighet om oljeserviceavtalen går ut ved midnatt natt til onsdag. Avhengig av resultatet kan over 300 tas ut i snarlig streik.

– Nedgangen i aktiviteten på norsk sokkel har rammet leverandørbedriftene spesielt hardt. Mange av leverandørbedriftene har de siste årene foretatt en betydelig omstilling, med store kostnadskutt og stadige nedbemanninger. Dette er bedrifter som ikke tåler mer vekst i kostnadene. Det vil gjøre situasjonen verre både for bedriftene og medarbeiderne som er ansatt der, sier Jan Hodneland som er forhandlingsleder i Norsk olje og gass.

Han mener at et nøkternt lønnsoppgjør vil være med å bidra til å bedre de norske leverandørbedriftenes konkurransebetingelser. Begge parter må medvirke til at flest mulig arbeidsplasser kan bevares.

Les også: Industri Energi forbereder streik etter tap i arbeidsretten

Les også: Derfor har ikke Industri Energi samarbeidet mer med SAFE

Over 300 kan tas ut i streik
Industri Energi har meldt om plassfratredelser for noe over 300 medlemmer i fem bedrifter: Schlumberger Norge AS, Baker Hughes Norge AS, Halliburton AS, Oceaneering AS og Oceaneering Asset Integrity.

En eventuell konflikt vil i hovedsak ramme miljøhåndtering av boreavfall, og kan medføre stans i noen boreoperasjoner. En konflikt vil ikke umiddelbart ramme produksjonen av olje og gass på norsk sokkel.

Mekler er Mats Wilhelm Ruland.

Nyhetsbrev fra Petro.no

Forrige artikkelBoretillatelse til Lundin
Neste artikkel245 må gå i Norske Shell

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR