95 prosent av de Siem Offshore-ansatte stemte ja til å gå ned i arbeidstid og lønn for å redde arbeidsplasser.

Ansatte og ledelsen i Siem Offshore er kommet til enighet om en midlertidig endring i arbeidstidsordningen på fartøyene. Det skriver Maritime.no.

– Vi måtte ha sagt opp ansatte hvis vi ikke hadde fått til en slik ordning. Rundt 45 ansatte ville blitt berørt hvis vi ikke hadde fått til denne løsningen, sier Tore Lillestø, daglig leder for Siem Offshore Norge til Maritime.no.

Gjør som Eidesvik

Tidligere i november annonserte Siem Offshore at to norskflaggede ankerhåndteringsfartøy skulle tas ut av markedet. Det berørte nærmere 70 sjøfolk, og rederiet har jobbet med ulike løsninger for å beholde mannskapet. I frykt for at verdifull kompetanse ville gå tapt, startet rederiet dialogen med fagforeningen for å få til en 1:2-ordning, tilsvarende den Eidesvik har innført.

– Vi er blitt enige om å redusere arbeidstiden for de ansatte ved å benytte tre ansatte per stilling om bord, mot normalt to, og med tilhørende 29 prosent reduksjon i lønn, sier Lillestø.

Hos Eidevik ble det et overveldende ja blant de ansatte for å gå fra 1:1 til 1:2-rotasjon, selv om noen følte at de ikke hadde noe annet valg enn å gå ned i stilling og lønn.

Les mer: Eidesvik-ansatte føler seg presset til å gå ned i lønn

– Det er et drastisk tiltak, som viser hvor dårlige tidene er. Det er en alvorlig situasjon for hele næringen, med et knalltøft marked, sa hovedtillitsvalgt i Sjømannsforbundet Bjarne Lunden til Petro.no i slutten av oktober.

Les mer: – Det handler om å overleve

I en avstemning forrige uke mottok de Siem-ansatte forslaget om en tilsvarende skiftordning.

– Det ble et flertall på 95 prosent for ny ordning med redusert arbeidstid.

Ifølge Lillestø er avtalen signert lokalt, og det trengs ikke ytterligere godkjenning av organisasjonene sentralt. Når markedene en gang bedrer seg, skal de ansatte tilbake i vanlig turnus.

Forrige artikkelNorske Teknotherm får nederlandsk hovedaksjonær
Neste artikkelWoodside Petroleum kjøper CSD fra Completion Services

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR