Det australske oljeselskapet Woodside Petroleum har valgt å kjøpe programvaren CSD fra Stavanger-baserte Completion Services.

Woodside Petroleum har operasjoner og interesser i store deler av verden og er den største operatøren for olje og gassvirksomhet i Australia. Det er personell ved hovedkontoret til Woodside Petroleum i Perth som har valgt å investere i CSD (Completion String Design) for å ta vare på alle brønnskisser i en strukturert database, samt ta vare på både brønnhistorikk og brønnrelatert dokumentasjon.

– Det er utrolig spennende å få en ny kunde i Australia. Oil Search Limited (OSL) i Sydney benytter CSD allerede, men det at Woodside Petroleum nå har valgt CSD kommer til å bli lagt merke til i oljehovedstaden Perth, sier Gard Karlsen, daglig leder og medeier i Completion Services.

– Det er også gledelig å se at Woodside Petroleum forstår at det å samle brønnskisser og brønndata i en strukturert database kan være med på å spare dem for både tid og penger, og det er noe som kommer godt med i disse tider der oljeprisen fremdeles ligger på rundt 50 USD, sier Karlsen.

Ifølge ham er selskapet veldig fornøyd med at flere kunder har kjøpt CSD i 2015, selv om mye av bransjen preges av sparetiltak.

– Majoriteten av norske operatører benytter CSD allerede, så det er bare naturlig at våre nye kunder i år er i land som Danmark, Nigeria, Malaysia og Australia, sier han.

Installasjon hos Woodside Petroleum vil bli utført i desember, og innføringsprosjektet vil pågå de første månedene i 2016.

Completion Services AS er et Stavanger-basert programvarehus med konsulenter som jobber med utvikling og support av CSD (Completion String Design) applikasjonen. Programvaren er utviklet i samarbeid med norske oljeselskap siden 1990, og blir nå benyttet i 15 land.

Forrige artikkelSiem gjør som Eidesvik
Neste artikkel– Hovedansvaret for å utvikle nye løsninger ligger i næringen selv

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR