Selskapet regner med lav etterspørsel etter seismiske data også i 2016.

Det skriver MultiClient Geophysical ASA (MCG) i rapporten for tredje kvartal.

Selskapet melder om et driftsresultat (EBITDA) i tredje kvartal 2015 på USD 380.000 (NOK 3,29 millioner), ned fra USD 1,58 millioner (NOK 13,69 millioner) i samme periode i fjor.

Selskapet hadde driftsinntekter på USD 2,07 millioner (NOK 17,93 millioner), mot USD 3,1 millioner (NOK 26,86 millioner) i tredje kvartal 2014.

Resultatet etter skatt ble et tap på USD -3,76 millioner (NOK -32,57 millioner), sammenlignet med et resultat på USD 0,4 millioner (NOK 3,47 millioner) i Q3 2014.

Selskapet hadde også nedskrivninger på USD 1,7 millioner (NOK 14,73 millioner) relatert til fortsatt lav oljepris og lave forventninger til lete- og produksjonsvirksomhet.

– MCG er veldig tilfreds med at den neste TFO-runden i Barentshavet forventes å øke med 29 blokker, som ligger i Barentshavet Vest. Det er et område hvor MCG har en veldig sterk tilstedeværelse med en tett 2D Java-grid, som behandles på nytt ved hjelp av nyeste bredbåndsteknologi, sier konsernsjef i MCG Tom Wolden.

– I Mexico har mer enn 40 prosent av den planlagte undersøkelsen blitt samlet inn, og de siste resultatene fra behandlingen har vært godt mottatt av kundene. MCG vil nøye investere i nye prosjekter, og tilby oljeselskapene kostnadseffektive leteverktøy som utnytter dagens seismikkontraktmarked, sier Wolden.

Fremtidsutsikter

– Seismikkmarkedet fortsetter å være stillestående, noe som reflekterer den lave oljeprisen og usikkerheten rundt den fremtidige oljeprisen. Det er MCGs oppfatning at oljeselskapene vil fortsette sin kostnadsdisiplin, og som et resultat av dette regner vi med at den lave etterspørsel etter seismiske data vil fortsette i 2016, skriver selskapet i kvartalsrapporten.

I 2012 og 2013 investert MCG i seismiske datainnsamling i det vestlige Barentshavet. At fokuset for 23. konsesjonsrunde var forskjøvet mot Barents Sør-Øst, hadde ifølge selskapet en negativ effekt på MCGs finansielle resultater i 2014 og 2015.

MCG venter at neste lisensrunde i Barentshavet vil omfatte områder i Barentshavet Vest, et område der MCG har mer enn 30.000 km med nye moderne data, som for tiden blir oppgradert med bredbåndsbehandling.

Den oppgraderte versjon av databasen er planlagt å være tilgjengelig for industrien i andre kvartal 2016, i forkant av nominasjon og anbudsprosessen i 2016-2017.

Den pågående 34.650 km regionale 2D seismiske undersøkelsen i Mexico er en viktig og store investeringer for MCG. Ifølge selskapet er innsamlingen MCGs viktigste operasjon for resten av 2015. MCG har forhåndsfinansiering fra industrien for denne undersøkelsen, og selskapet mener den meksikanske delen av Mexicogulfen vil være en av de viktigste områdene i verden for leting og utvinning i løpet av det neste tiåret.

Les også: MultiClient Geophysical får ny finansdirektør

Forrige artikkelWestcon Yards: – Verdens kraftigste el-rørbøyingsmaskin på plass i Ølensvåg
Neste artikkelMilliardkontrakt til Aker Solutions

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR