245 må gå i Norske Shell

(Illustrasjonsfoto: Shell)
Publisert 20. september 2016

For få søkte sluttpakke i Shell. Nå får ansatte beskjed om at de er overtallige og bør søke igjen, skriver Stavanger Aftenblad.

Etter at det ble kjent at Shell kjøper opp BG Group, ble det også etter hvert klart at en sammenslåing ville føre til at mange ansatte ville bli overflødige.

Shell opplyser at de ønsker å unngå oppsigelser i denne prosessen. En del takket ja til det generelle tilbudet om frivillig sluttpakke da det kom tidligere i år, men det er ikke mange nok som har takket ja og derfor går man nå videre.

– Når vi nå er i denne situasjonen velger vi å tilby tidlig pensjon og sluttpakker som neste ledd i prosessen, sier Kommunikasjonsdirektør i Norske Shell, Jan Soppeland til E24.

Les også: Shell kutter 140 stillinger i Norge

Kommunikasjonsdirektøren forteller at kuttene er fordelt over organisasjonen, men at hovedvekten er tatt innen administrasjonen og støttetjenester. Noen grupper er ikke omfattet av nedbemanningen.

– Det henger blant annet sammen med en redusert prosjektaktivitet og at vi generelt nedskalerer administrasjonen, sier Soppeland.

Totalt 245 må gå
I forbindelse med fusjonen mellom BG Group og Shell, har man besluttet å samle alle de ansatte i Stavanger til Shells lokaler i Tananger. BG Groups lokaler i Stavanger sentrum vil man flytte ut av.

I mai ble det varslet at 140 stillinger ville bli kuttet i Norge, og at alle ansatte ville få mulighet til å søke sluttpakke. Nå er det klart at 145 fast ansatte kuttes og at avtalen med 110 innleide avsluttes – og at kuttmålene ikke nås gjennom første pakkerunde.

Nyhetsbrev fra Petro.no

Siste fra forsiden

+

Ferdig med første del av borejobben på Maria Fase 2

+

Fant opptil 90 millioner fat i fjor – skal bore pilotbrønn for mulig utbygging

+

Har spuddet Brokk

Hanz er satt i produksjon

+

Rusten BOP sendt til land for overhaling

Ventyr har signert kontrakten for Sørlige Nordsjø II

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger