Statoil satser på flyvninger i helgen for å komme ajour.

Tordenværet som denne uken har stoppet helikoptertrafikken på de tre sørligste heliportene, Sola (Stavanger), Bergen og Florø, fortsetter i morgentimene fredag. Det betyr at mannskapsskiftene på de feltene heliportene betjener fremdeles står på vent, og antallet oljearbeidere som sitter værfast offshore eller på heliportene på grunn av tordenværet, er nå oppe i rundt 5000.
– Helikoptertrafikken denne uken har som kjent vært rammet av tordenvær, og særlig Sola og Flesland har fått merke dette, og måttet både utsette og kansellere mange flighter, sier Ørjan Heradstveit, Statoils pressetalsmann for drift og produksjon på norsk sokkel til Petro.no.

– Dette har fortsatt utover i morgentimene fredag, så nå har Statoil mer enn 2000 offshore som venter på å komme hjem, og tilsvarende mange på land som venter på å komme ut.

Han legger til at de andre operatørene i områdene i Nordsjøen er også er rammet av tordenværet og har folk på vent. Det betyr at det totale antallet ventende, fordelt på alle operatørene, nå er over 5000.

Flyr i helgen

Heradstveit kan videre bekrefte at det jobbes for å løse problemet.

– Vi planlegger en del flyvninger offshore gjennom helgen for å komme mest mulig ajour med byttene, sier han.

– Dette gjør vi sammen med helikopterselskapene, sier han, og understreker at selv om man er ivrige på å få komme i gang, forholder man seg til helikopterselskapenes regler for hva som er sikkert.

– Vi følger situasjonen fortløpende, og kan love de mange som venter at vi gjør alt vi kan for å få dem fram.

Finn linkene for oppdateringer om helikoptertrafikken her:

 

 

Forrige artikkelHer er de offshorerelaterte jobbene
Neste artikkelVil legge til rette for oljevernbase i Vesterålen

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR