Statoil jobber nå med anbudsprosessen for det som kommer til å bli en av de største tildelingene på lenge.

De skal dele ut vesentlige kontrakter for bore- og brønntjenster på de aller fleste innstallasjone på norsk sokkel. Kontraktene har en varighet på fire faste år, men i tillegg kommer opsjoner på fem ganger to år.

Flere milliarder per år

Verdien av disse avtalene er ikke oppgitt, men etter det Petro.no forstår vil årlig total verdi ligge på over 10 milliarder kroner.

– Vi har hatt en rekke gode møter med fire aktuelle tilbydere i forkant av anbudsprosessen. Statoil opplever at leverandørene har kommet med mange gode innspill og løsninger på hvordan vi kan få til et samarbeid til gode for begge parter.

Det sier Jarle Gaard, procurement manager sub-surface i Statoil til Petro.no.

Etter det Petro.no har grunn til å tro er de fire som er forventet å by på denne type kontrakter Baker Hughes, Schlumberger, Weatherford og Halliburton.

Tildeling og oppstart neste år

Vi treffer Gaard på oljeselskapets leverandørdag i Bergen, hvor de møtte rundt 200 leverandører for å snakke om blant annet Statoils forventinger til leverandørene fremover.

I arbeidet med de nye kontraktene har de hatt en uvanlig åpen dialog med aktørene og Gaard er tydlig på hvorfor.

– Vi ønsker å inngå avtaler som gir incentiver til å drive sikkert, med enda bedre kvalitet og økt effektivitet. Dette er bra for både leverandøren og oss.

Aktørene sitter nå og jobber med anbudene og tildeling ventes å skje 1. kvartal neste år.

– Oppstart for ny kontrakt vil være faset inn i fra våren 2018. Nøyaktig tidspunkt vil variere noe på hver enkelt installasjon, avhengig av aktivitet.

Forrige artikkelAker Solutions kutter inntil 70 stillinger på Ågotnes
Neste artikkelArcher sikrer nye brønnkontrakter med Repsol

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR