Totals Martin Linge-utbygging har vært forfulgt av problemer. Men etter mange dårlige nyheter, kommer nå én melding som drar økonomien i prosjektet i riktig retning;

Total har fått grønt lys fra Olje- og energidepartementet for å produsere funnene Herja og Hervor med samme installasjon og infrastruktur.

Det viser dokumenter petro.no har fått tilgang til.

En brønn kan være nok
«Total oppgir at utvinnbare ressurser i Herja utgjør omlag 55 millioner fat oljeekvivalenter og disse er planlagt produsert fra eksisterende innretninger på feltet. Hervorprospektet kan være i kommunikasjon med Herja og vil i tilfellet dreneres fra samme produksjonsbrønn. […] Produksjonsstart vil skje samtidig med oppstart av Martin Linge-feltet», skriver OED i et brev til Total.

Ingen endringer på plattformen
Produksjon av ressursene fra Herja-funnet medfører ingen modifikasjoner i den pågående utbyggingen av Martin Linge.

«Herjafunnet bidrar til å forbedre lønnsomheten for Martin Linge-prosjektet som helhet gjennom økte reserver og optimalisering av brønnstrategi.»

OED krever samtidig at eierne skal gi en vurdering av produksjonen fra Hervor senest 24 måneder etter produksjonsstart på Martin Linge, og at denne informasjonen potensielt kan medføre ytterligere krav fra myndighetene.

Løftes på plass neste sommer
Total bekreftet i starten av juli at Martin Linge-prosjektet blir forsinket igjen. Produksjonsstart er utsatt til første halvdel av 2019.

Som følge av dødsulykken ved verftet, ble arbeid på Martin Linge-prosjektet stoppet frem til 1. juni. Som et resultat av dette, ble transporten av modulene til utbyggingen fra Sør-Korea til Norge forsinket.

Og på grunn av værforholdene i Nordsjøen, kan installasjonen av modulene og løfteoperasjonene bare utføres på sommeren. Dette skulle etter planen bli utført sommeren 2017, men er nå utsatt til sommeren 2018.

Forrige artikkelHydrawell skal plugge brønner for Centrica i UK
Neste artikkelDette var uhellene på sokkelen i uke 29

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR