Danish Oil & Gas Technology Group er det største danske nettverket med leverandører til olje- og gassindustrien. En ny undersøkelse i nettverket viser at 86 prosent av de danske leverandørene har eksport til Norge, et tydelig bevis på det tette samarbeid de har med den norske olje- og gassindustrien.

– Mange av de danske leverandørene har mange års erfaring med å arbeide i Nordsjøen. Derfor vet de hva de norske selskapene krever av deres samarbeidspartnere og hvordan de skal oppføre seg på markedet,» sier Merethe Wrang, Head of Danish Oil & Gas Technology Group, Eksportforeningen i en melding.


89 prosent satser mot Norge
Eksportforeningen sier norsk olje- og gassvirksomhet kan regne med de danske leverandørene også i framtiden. Ifølge deres tall har 64 prosent allerede vanlig eksport, salg via agent, eget salgskontor eller eget operasjonelt oppsett i det norskemarkedet.

Ser man framover, sier 89 prosent av leverandørene de vil rette sitt fokus mot Norge de neste fem årene.

– Det er helt naturlig at leverandørene gjerne vil samarbeide med den norske industrien. Leverandørene er jo rett utenfor døren til Norge og kan bidra med kompetanse og produkter som supplerer driften til de norske bedriftene, forklarer Wrang.

I mars reiser elleve danske bedrifter til for å snakke om både eksisterende og nye samarbeidsmuligheter, og fire av bedriftene tar med seg nye produkter og kompetanse de vil vise fram.

 

Forrige artikkelSelger seg ned på Utsirahøyden
Neste artikkelRolls-Royce får bygge nyvinning for Kleven Verft

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR