Tildelt kontrakt av Subsea 7 for subsea ferdigstillelse av rørledninger og stigerør.,IKM Testing er tildelt kontrakt av Subsea 7 for subsea ferdigstillelse av rørledninger og stigerør til Statoil sitt utbyggingsprosjekt Aasta Hansteen .

Ferdigstillelse omfatter vannfylling, rengjøring, måling, gel-fylling, voksing, trykktesting og vanntømming av produksjonsrør til Luva, Snefrid og Haklang på 1300 meters havdyp, samt stigerør til Aasta Hansteen Spar plattform.

Aasta Hansteen-feltet ligger i nordlig del av Norskehavet, rundt 300 km rett vest av Bodø. Gass fra feltet skal eksporteres gjennom ny gassrørledning Polarled inn til Nyhamna og kondensat skal hentes av tankere offshore.

Engineering og planlegging starter umiddelbart. Hoveddelen av arbeidet offshore skal gjennomføres i 2015 og 2016. Første mobilisering offshore er planlagt i april 2015 og siste kampanje er planlagt utført i 2017.

Havdypet og spesielle forhold gir ekstra utfordringer. For å gjennomføre operasjoner skal IKM blant annet levere nytt 1600 meter langt spolbart komposittrør på trommel for spooling fra fartøy ned til 1300 meters havdyp.

Estimert verdi på kontrakten er over NOK 50 millioner.

– Vi gleder oss over tildelingen av et stort og prestisjefullt oppdrag. Det styrker vår posisjon som ledende i Norge innen subsea ferdigstillelse, sier Vidar Haugland, vice president i IKM Testing.

IKM Testing AS er et selskap i IKM Gruppen. Selskapet er leverandør av tjenester innen testing, rengjøring og inspeksjon. IKM Testing har hovedkontor på Sola, og avdelingskontor i Bergen, Kristiansund og Hammerfest. Internasjonalt har selskapet datterselskap i Canada, Mexico, Brasil, Australia, Singapore, Malaysia, Thailand, Indonesia, Korea, Spania og Storbritannia.

Budsjettert omsetning for IKM Testings selskap i inn- og utland for 2014 er NOK 1,57 milliarder.

Forrige artikkelSoppeland til Shell
Neste artikkelStatus quo for miljø

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR