Statoil har tildelt ABB en ny rammeavtale på produkter, systemer og tjenester innenfor kraftforsyning. Det er den tredje rammeavtalen Statoil signerer med ABB på ett år, og kontraktene kan bli verdt til sammen 600 millioner kroner i året.

NORSK SOKKEL: ABB har sikret seg en
rammekontrakt på leveranse av
elektroprodukter og -tjenester til Statoils felt på
norsk sokkel, her representert ved Troll B.
(Foto: STATOIL)

Den nye rammeavtalen innebærer drift, vedlikehold, modifiseringer og oppgraderinger for kraftforsyning på eksisterende installasjoner.

– Dette er vår tredje store rammeavtale med Statoil på kort tid og representerer en milepæl for oss i ABB. Vi setter pris på at vi får tillit som en komplett leverandør av teknologi og kompetanse innen elektro til Statoil. Statoil er en viktig kunde for ABB, og den nye avtalen bekrefter ABBs posisjon som en ledende leverandør til olje- og gassindustrien, sier direktør Per Erik Holsten i ABB i en pressemelding.

Denne rammeavtalen har en varighet på fem år med opsjoner på to ganger to år. Ifølge ABB vektlegger kontrakten livssykluskonseptet til selskapet, som blant annet innebærer at ABB tar totalansvaret for sine leveranser i hele produktets levetid.

– Vi skal ha drift på norsk sokkel i mange tiår ennå, og det er viktigere enn noen gang å få maksimalt ut av verdiene som ligger der. ABB har de produkter og systemer som olje- og gassindustrien trenger på vei inn i det som ser ut til å bli en ny, spennende periode på norsk sokkel. Integrerte løsninger for elektro, automasjon, instrumentering og telekommunikasjon er ABBs kjernekompetanse og bidrar til bedre energieffektivitet og dermed økt lønnsomhet for bransjen, sier Holsten.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR