ABB skal levere ingeniørstøtte til driftsforberedelser Eni Norge utfører på selskapets leveranser av elektro-, instrumentering-, kontroll- og telekommunikasjonssystemer til Goliat-plattformen.,Rammeavtalen ble inngått i fjerde kvartal 2012 og strekker seg over to år, frem til oktober 2014. Eni Norge har opsjon på forlengelse i ytterligere ett år.

– ABB har levert til norsk sokkel nesten siden begynnelsen og besitter bred systemkompetanse innen blant annet elektro- og kontrollsystemer. Vi setter derfor stor pris på at vi har fått denne avtalen med Eni Norge, sier leder for ABBs olje- og gassvirksomhet i Norge, Per Erik Holsten.

Avtalen om ingeniørstøtte for Goliat gjelder driftsforberedelser Eni Norge utfører på samtlige av ABBs leveranser til den flytende produksjonsplattformen, som for tiden er under bygging hos verftet til Hyundai Heavy Industries i Sør-Korea.

ABB er tidligere tildelt kontrakt med verftet for leveranser av elektro-, instrumentering-, kontroll- og telekommunikasjonssystemer (EICT), samt løsninger for rapportering, tilstandsovervåking og optimalisering av prosessytelse og -tilstand, til Goliat-plattformen.

ABB i Norge har over 2.100 ansatte og en årlig omsetning på rundt 6,7 milliarder kroner. Selskapet er en del av den internasjonale ABB-gruppen med rundt 145.000 ansatte i cirka 100 land.

Forrige artikkelSelger Bergen Group Halsnøy
Neste artikkelFlere kontrakter til DOF Subsea

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR