ABB selger kabelvirksomheten sin for 7,7 milliarder NOK til NKT Cables, melder selskapet i en pressemelding.

ABB og NKT Cables har inngått en avtale for langsiktig strategisk samarbeid.
Salget har en transaksjonsverdi, såkalt Enterprise Value, på 836 millioner Euro (7.7 mrd NOK).

NKT Cables designer, produserer og leverer kraftkabler for lav-, mellom-, og høyspenningsløsninger, hovedsakelig innen vekselstrøm (AC). Selskapet har produksjonsanlegg i Europa og Kina, salgskontorer over hele verden og rundt 3200 ansatte. I 2015 var omsetningen 1,2 milliarder euro.

– Vi kombinerer to solide kabelporteføljer med felles, nordisk arv som vil bli mer konkurransedyktig ut fra et større perspektiv under NKT Cables eierskap, samtidig som vi beholder tilgangen til leveranser gjennom et langsiktig, strategisk samarbeid. Kombinasjonen av virksomheten for våre nisjekabelsystemer og styrken hos NKT Cables demonstrerer vårt aktive engasjement i forvaltning av porteføljen, et nøkkelelement i vår Next Level-strategi, sier ABBs toppsjef Ulrich Spiesshofer.

Konsernsjef i ABB, Ulrich Spiesshofer (foto: ABB)
Konsernsjef i ABB, Ulrich Spiesshofer (foto: ABB)

– ABBs virksomhet innenfor høyspenningskabel vil styrke vår portefølje betraktelig og gi oss en produksjon i verdensklasse. Vi vil kunne dra nytte av teknologien, kompetansen og kompetente medarbeidere for å ytterligere øke virksomheten. Vi ser fram til å etablere et sterkt, langsiktig samarbeid for framtidige prosjekter over hele verden, forteller Michael Hedegaard Lyng, President og CEO hos NKT Cables.

ABBs virksomhet for kabelsystemer hadde egne, justerte inntekter på 524 millioner USD i 2015, har rundt 900 ansatte og har topp moderne produksjons- og forsknings- og utviklingsfasiliteter for høyspennings undervanns- og underjordiske kabler i Karlskrona i Sverige. Overføringen av virksomheten inkluderer også et nytt kabelleggingsfartøy som er under bygging.

– Som en del av vårt strategiske samarbeid vil ABB og NKT Cables arbeide sammen på fremtidige prosjekter for å håndtere markedsmuligheter innenfor områder som undervanns- og likestrømforbindelser. Denne transaksjonen vil gjøre divisjon Power Grids portefølje enklere og mer fokusert, sier Claudio Facchin, leder for ABBs divisjon Power Grids.

Transaksjonen forventes å sluttføres første kvartal 2017 og er gjenstand for godkjennelse av relevante myndigheter. Goldman Sachs har vært eksklusiv finansiell rådgiver for ABB og Freshfields Bruckhaus Deringer har vært juridisk rådgiver.

Nyhetsbrev fra Petro.no

Forrige artikkelSafe Yards med i kampen om Sverdrup-kontrakt
Neste artikkelTror Parisavtalen vil tre i kraft i år

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR