Se opp for .wmf! Hvis du har litt uflaks, kan datasnoker bruke dette viruset til å komme seg inn i PC-en din og kapre den, advarer den amerikanske programvaregiganten Microsoft.

NTB

Svenske myndigheter advarte fredag innstendig alle databrukere mot å åpne bildefiler med et navn som slutter på «.wmf». Post- og telemyndighetenes avdeling for IT-beredskap Sitic tilføyer at et tilfeldig besøk på nettet kan være nok til å pådra seg virussmitte.

– Den som åpner en fil med et navn som slutter på «.wmf», får ikke se noe bilde. Men uten at hun eller han merker noe til det, blir programmet med viruset installert på vedkommendes datamaskin, forklarer sikkerhetstekniker Oskar Bergquist ved Sitic.

– Vi kjenner til problemet og analyserer det nå for å finne en løsning, sa Magnus Lindkvist, som arbeider med systemsikkerhet i den svenske avdelingen av Microsoft, til nyhetsbyrået TT fredag.

– Vi maner til ekstra forsiktighet, understreket Lindkvist.

Den nye .wmf-trusselen har dukket opp helt på tampen av et år som ellers har vært temmelig fredelig på datavirus-fronten. Microsoft arbeider ifølge TT nå med å oppdatere sin elektroniske verktøykasse med midler som kan beskytte også mot .wmf.

Forrige artikkelNordsjødykkerne saksøker staten
Neste artikkelGazprom – ny spydspiss i russisk diplomati

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR