Ifølge tiltalen har Watts, hans bror og fem andre gjort seg skyldige i 95 tilfeller av konspirasjon, postsvindel og identitetstyveri i forbindelse med minst 40.000 falske erstatningskrav mot BP.

Det britiske oljeselskapet har betalt dyrt for oljeutslippet etter Deepwater Horizon-ulykket i Mexico-gulfen i 2010 hvor 11 mennesker mistet livet og som førte til at olje tilgriset strendene i Louisiana og andre amerikanske delstater.

Les mer: Eksplosjon på Transocean-rigg

Etter å ha inngått flere forlik i sommer har, ifølge Economist, den endelige regningen for BP kommet opp i 53,8 milliarder dollar før skatt. Det tilsvarer 456 milliarder norske kroner. Det skriver E24.

BP har lenge klaget på at har mottatt mange grunnløse og tvilsomme erstatningskrav etter ulykken. Blant de som, ifølge BP, sendte inn et tvilsomt krav var et eskortebyrå som fikk utbetalt 173.000 dollar fra oljeselskapet.

I desember 2013 gikk de til sak mot advokat Mikal Watts som de mente stod bak mange tvilsomme erstatningskrav. Saken ble stilt i bero mens føderale etterforskere gransket saken, og de har nå tatt ut tiltake mot den San Antonio-baserte advokaten, ifølge Bloomberg.

Ifølge tiltalen har Watts, hans bror og fem andre gjort seg skyldige i 95 tilfeller av konspirasjon, postsvindel og identitetstyveri i forbindelse med minst 40.000 falske erstatningskrav mot BP.

Watts benekter å ha gjort noe galt og hans advokat, Robert McDuff, sier tiltalen kun er en resirkluering av påstandene BP kom med i de sivile søksmålet som ble reist mot Watts i desember 2013. Påtalemyndighetene sier imidlertid at de begynte å granske Watts allerede i 2011.

Deepwater Horizon

20. april 2010 fant det sted en eksplosjon på oljeriggen Deepwater Horizon i Mexicogulfen. Elleve arbeidere omkom i brannen som fulgte. 25. april gikk oljebrønnens sikkerhetsventil i stykker. BP påtok seg ansvaret for ulykken. Først i begynnelsen av august ble lekkasjen tettet for godt. BP fikk tillatelse til å tette borehullet permanent med sement. I alt 4,9 millioner fat olje lekket ut i Mexicogolfen, og utslippet kalles det største oljeutslippet i USAs historie.

Les også: Ødela bevis i Deepwater-ulykken

Forrige artikkelFramtiden i Barentshavet er samarbeid – Arctic Safety Summit Tromsø 2015
Neste artikkelKutt i elektrobransjen på grunn av oljenedturen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR