Aetat vil lokke bedriftene til å ansette flere. Derfor tilbyr nå Aetat å betale inntil 75% av lønnen i et halvt år tid hvis bedriftene går med på fast ansettelse.

Bakgrunnen for utspillet fra Aetat er at ledigheten synker, mens rundt 80.000 mennesker her i landet sparkes ut og inn av arbeidsmarkedet.

– Denne gruppen på 80.000 arbeidstakere øker, mens ledigheten generelt går ned. De går ut og inn av arbeidsmarkedet, uten å få seg fast jobb. De er en av våre store utfordringer for tiden, sier arbeidsdirektør Yngvar Åsholt til VG.

For å motivere bedrifter til å ansette flere, lanserer han derfor et nytt tilbud.
– Vi betaler inntil 75 prosent av lønnen de første seks månedene, hvis bedriften blir med på fast ansettelse, sier Åsholt.

Gruppen på rundt 80.000 personer består av kvinner i helsesektoren i distriktene, og av mange som er delvis ledige, eller har midlertidige engasjement med liten stillingsbrøk. I byene er utfordringen folk med liten utdannelse, middelaldrende menn og innvandrere.
Spesielt de mellom 50 og 59 år sliter med å få jobb. (©NTB)

Forrige artikkelOPEC tømmer lommene for olje
Neste artikkelPutin strammer grepet om oljeindustrien

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR