Afghanistan ønsker et langsiktig samarbeid med Norge på petroleumssektoren. I oktober reiser utviklingsminister Erik Solheim (SV) til Kabul for å undertegne en avtale om olje for utvikling.,
NTB

Solheim skal også møte president Hamid Karzai under besøket, som starter 8. oktober.

Da utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) var i Afghanistan i januar, lovet han å hjelpe afghanerne med landets nye oljelov.

Utkastet er nå ferdig og den afghanske regjeringen skal være svært fornøyd med det norske bidraget. Den ønsker derfor et mer langsiktig samarbeid med Norge for å styrke sin kapasitet på petroleumssektoren.

Avtalen Olje for utvikling er ennå ikke helt ferdig, men når Solheim kommer til Kabul skal den være klar til undertegning.

Samarbeidsavtalen vil trolig inneholde tiltak for å hjelpe Afghanistan med å styrke forvaltningen av oljeressursene og bygge opp kunnskap om anbudsrunder og kontakt med internasjonale selskaper, får NTB opplyst.

Andre sentrale saker under Solheims Afghanistanbesøk vi være narkotika, styresett, menneskerettigheter og kvinners stilling. Utviklingsministeren ønsker å få mer vekt og fokus på den sivile siden i Afghanistan, opplyser Utenriksdepartementet. Afghanistan er en av Norges største mottakere av bistand.

Erik Solheim skal under oppholdet også besøke de norske soldatene i Maimana.

Forrige artikkelFrykt for at britisk bankkrise skal spre seg
Neste artikkelHenlegger anmeldelse av Aker Kværner

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR