AGR Field Operations har fått EPCM kontrakten for fase 2 av CCS-prosjektet Otway Basin Pilot i Australia. Kontrakten har en verdi på 20 millioner kroner.

AGR skal starte arbeidet i Australia umiddelbart, og de vil holde på i 12 måneder. Fasen som nå påbegynnes inkluderer en rekke vann- og CO2-injeksjonstester over en 60 dagers periode. Selve injiseringen skal foregå fra mai 2011.

AGRs oppgaver omfatter fasiliteter på overflaten, i tillegg til forlengelse av eksisterende høytrykks stålrørledninger, lagring ved svært lave temperaturer samt pumpe fasiliteter for flytende CO2. I tillegg omfattes også lagring av produsert vann, vanninjeksjon og laboratorier.

Kontrakten er en såkalt EPCM kontrakt, eller engineering, anskaffelser, konstruksjon og modifikasjon, og byggingen skal begynne andre kvartal neste år.

Tidligere har AGR boret brønner for injeksjon, samt design, anskaffelser og bygging av fasilitetene på land.

– AGRs suksessfulle samarbeid med Otway Basin Pilot-prosjektet er takket være det gode teamet vi har som jobber for oss. Dette nye programmet er en spennende fase i Australias stadig større fokus på karbonfangst og lagring, sier visepresident i AGR Field Operations, Brett Smith.

Kontrakten har en verdi på 20 millioner kroner.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR