Oljekonsernet Aibel som i sommer ble kjøpt tilbake til Norge, tar nå sikte på å ansette 350 fagfolk årlig., Aibels anlegg i Haugesund til venstre i bildet.
Foto: Maritimt Forum

– Vi har ansatt 250 fagfolk hittil i år. Hvis etterspørselen etter våre tjenester er som nå, håper jeg vi ansetter 300-350 ingeniører, elektrikere og operatører årlig i Norge, sier konsernets administrerende direktør R. Rasmus Sunde til Stavanger Aftenblad. Han antyder også overfor avisen at Aibel kan vokse ved å gjøre mindre oppkjøp.

En investeringsgruppe ledet av det norskbaserte investeringsselskapet Private Equity Fund II kjøpte i sommer oljeserviceselskapet Aibel Limited tilbake til Norge for 900 millioner dollar, eller drøyt 5 milliarder kroner.

Kjøpet skal være det største som er gjort i regi av et norskbasert investeringsfond.

Den nye eieren er bedre egnet til å følge Aibel i årene framover, mener Sunde, som opplyser til avisen at Aibels mål er å forbedre posisjonen på norsk sokkel, hvor Aker Kværner er hovedkonkurrenten. Aibel har i dag en markedsandel på cirka 45 prosent.

Aibel leverer utstyr og tjenester til olje- og gassindustrien, og har om lag 3500 ansatte i Norge. Selskapet er representert på alle kontinent med vel 7000 ansatte og en årsomsetning på rundt 9 milliarder kroner.

I følge meldingen som ble sendt i forbindelse med hjemkjøpet av Aibel, vil Ferd Private Equity Fund II bli den største aksjonæren med kontrollerende interesser i Aibel. Ferd AS, med tobakksarvingen Johan H. Andresen i spissen, er største investor i fondet.

Forrige artikkelPutin sparker regjeringen
Neste artikkelStor Brasil-kontrakt for DOF

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR