Aibel er tildelt FEED-studien for modifikasjoner på Snorre A i forbindelse med Snorre Expansion. Det melder selskapet fredag.

Snorre-feltet skal utvikles med en undervannsløsning for å øke utvinningen. Produksjonen skal kobles til Snorre A.

Statoil har i dag tildelt Aibel oppdraget med å gjennomføre en FEED-studie for å planlegge oppkobling og nødvendige modifikasjoner på plattformdekket.

Studien vil vare i omtrent ett år, og involverer rundt 100 medarbeidere.

Flere opsjoner

Kontrakten inneholder også opsjoner for selve gjennomføringsfasen av prosjektet – engineering, innkjøp, konstruksjon, installasjon og igangkjøring (EPCIC) – samt for videre studiearbeid og gjennomføring av dette.

Hvis alle opsjoner utøves, vil prosjektet ha en varighet på til sammen fem år og involvere opp til 270 medarbeidere.

– Dette er et viktig prosjekt for å Aibel som gir ønsket arbeid til vårt kontor i Stavanger. Vi anser det som en stor tillitserklæring å bli gitt en så stor rolle i utviklingen av Snorre-feltet, sier den nye administrerende direktøren i Aibel, Mads Andersen.

Andersen overtar stillingen som administrerende direktør i selskapet etter Jan Skogseth fra januar 2017.

Arbeidet starter umiddelbart og vil bli ledet fra Aibels hovedkontor i Stavanger, som har omfattende kompetanse og lang erfaring med FEED-studier og modifikasjonskontrakter på norsk sokkel.

En eventuell gjennomføringsfasen vil også gi arbeid for selskapets verft i Haugesund, inkludert bygging av et 600 tonns riser hang-off-modul (støttemodul for stigerør, journ. anm.).

– Kontrakten beviser at Aibel har et konkurransedyktig konsept. Vi har lang erfaring fra lignende prosjekter, og vil sørge for sikker og effektiv gjennomføring, med lavest mulig bruk av offshore timer, sier konserndirektør for modifikasjoner og verftstjenester i Aibel, Bjørn Tollefsen.

Forrige artikkel– Handler om å sikre norske arbeidsplasser
Neste artikkelAGR med Wintershall-avtale

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR