Aibel AS har sikret seg en kontrakt med StatoilHydro for utvikling av konseptuell løsning for 3. og 4. kompressortog på Troll A-plattformen. Verdien er satt til 35 millioner kroner.

Kompressorløsningene skal ta høyde for den videre utviklingen av Troll-feltet. Arbeidet består av blant annet vurderinger av ulike kapasiteter, tilknytning av tilleggsgassvolum, nødvendig plattformmodifikasjoner og framtidige kompressorkonfigurasjoner.

Arbeidet starter umiddelbart og anbefalt konseptløsning detaljeres fram mot oppstart av FEED-arbeid sommeren 2010.

Prosjekteringsarbeidet skal foregå i Aibels lokaler utenfor Oslo.

– Det gleder oss at StatoilHydro har tildelt oss denne kontrakten, sier Jan Skogseth, administrerende direktør i Aibel AS, i en pressemelding.

– Vi har lang og god erfaring fra Troll A, samt design og levering av kompressorinstallasjoner på norsk sokkel. Vi ser denne kontrakten som en anerkjennelse av vår erfaring og kunnskap, samtidig som den styrker vår posisjon for denne type oppdrag framover, fortsetter Skogseth.

Troll A-plattformen produserer i dag gass fra egne brønner samt gass fra Troll B og C. Gass og kondensat transporteres til Kollsnes Terminalen for videre prosessering og eksport.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR