I 2012 sikret Air Liquide en langsiktig avtale med Statoil, for levering av industrigass, spesialgass og medisingass til alle Statoils installasjoner i Norge.

Avtalen var på fem år, pluss opsjoner på to ganger to år.

Nå har Statoil valgt å utøve den første av disse opsjonene.

Dermed skal Air Liquide Offshore fortsette sine leveranser i den største avtalen for denne type tjenester i Norge.

– Vi setter stor pris på at den tillitten vi blir gitt av Statoil. Dette viser at vårt fokus på kundeservice, kvalitet og sikkerhet gir resultater, sier Managing Director Dag Bogetvedt til petro.no.

Han ønsker ikke å kommentere størrelsen på kontrakten, men da kontrakten ble inngått ble det anslått en verdi på opp mot 150 millioner kroner over fem år. Etter det petro.no kjenner til er opsjonsutøvelsen verdt rundt 50 millioner totalt.

– Kontrakten sikrer oss langsiktighet og arbeidsplasser. Den er også med på å bidra til at vi kan fortsette å bygge videre på vår aktivitet.

Air Liquide Offshore har hovedkontor på Ågotnes ved CCB-basen, men har i tillegg fyllestasjon på Kokstad i Bergen. De har også daglige leveringer til Stavanger, Florø og Kristiansund. Gjennom fornyelse av kontrakten skal de forsette å serve Statoil fra Stavanger i sør til Hammerfest i nord.

– Vi har hatt et godt samarbeid med Statoil i den eksisterende kontrakten og ser at Statoil lytter til de rådene vi kommer med. Det gir et godt utgangspunkt for et langsiktig videre samarbeid.

Det sier Rune Drolsum, Key Account Manager i Air Liquide Offshore.

Den nye toårige avtalen løper fra 1. desember i år.

Forrige artikkel900.000 har sett Jan betale formueskatten med kjetting
Neste artikkelNy rekord – 39 søkte nytt areal i TFO 2017

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR