Aker BP har ambisjon om å være en ledende aktør innenfor leting på norsk sokkel, og har mål om å finne 250 million fat oe netto i perioden 2016 – 2020. Dette melder Aker BP i forbindelse med Kapitalmarkedsdagen 2017.

Letevirksomheten i 2016 resulterte i en tilvekst av ressurser på 83 millioner fat oe netto. Selskapet viderefører den aktive letestrategien i 2017 med fire egenopererte- og tre partneropererte leteboringer på programmet.

Utbygging
Ivar Aasen kom i produksjon på julaften – på tid og innenfor totalbudsjett. I november annonserte vi også oppstart av produksjon fra Viper-Kobra, som er et subseafelt koblet til Alvheim FPSOFloating production, storage and offloading. Flytende produksjonsenhet, med lagring og lossing.Floating production, storage and offloading unit. Også dette prosjektet ble gjennomført på tid og budsjett.

I løpet av 2017 planlegger vi å modne frem flere prosjekt, og levere tre PUDPlan for utbygging og drift som leveres myndighetene for godkjenning.-der (Plan for utbygging og drift) til Olje- og energidepartementet (OEDOlje- og energidepartementet). Det gjelder Snadd (subsea-tie-in til Skarv FPSOFloating production, storage and offloading unit) med forventet produksjonsoppstart i 2020, Valhall Vestflanke med forventet produksjonsoppstart i 2021 og Storklakken (Subsea-tie-in til Alvheim FPSOFloating production, storage and offloading unit) med forventet produksjonsoppstart i 2020.

Aker BP vil ha fire rigger i operasjon i 2017; Mærsk Interceptor på Ivar Aasen-feltet og andre lokasjoner, Transocean Arctic på Volund og Boa, boreoppstart på Valhall IP og gjenopptaking av plugging av brønner på Valhall DP med bruk av Mærsk Invincible.

Nyhetsbrev fra Petro.no

Forrige artikkelUtvider kontrakt for «Safe Boreas» – igjen
Neste artikkelSikrer kontrakt for «Skandi Vitória»

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR