Oljedirektoratet har gitt Aker BP boretillatelse for brønn 25/2-19 A med Maersk Interceptor.

Brønnen ligger i lisens 442, der Aker BP er operatør med en andel på 90,26 prosent. Den andre rettighetshaveren er Lotos (9,74 prosent).

Brønnen blir boret om lag 15 kilometer nord for Frøy-feltet i Nordsjøen, og dette er den sjuende brønnen som blir boret i lisensen.

Bygge ut sammen med Statoil
Statoil og Aker BP er blitt enige om å utrede to mulige utbyggingsløsninger for å få bygget ut sine mange funn i dette området, nord for Alvheim i Nordsjøen.

Det viser dokumenter petro.no har fått tilgang til.

Aker BP er operatør for funnene Frigg Gamma Delta, Langfjellet, Frøy og Fulla i det såkalte NOA-området (North of Alvheim), mens Statoil har betydelige volumer i sine Krafla- og Askja-funn.

400 millioner fat, pluss
Ifølge Oljedirektoratets faktasider dreier det seg om ressurser på rundt 400 millioner fat. I tillegg påpeker begge oljeselskapene potensial for flere funn i samme nabolag.

For å sikre at ressursene bygges ut så effektivt som mulig, har norske myndigheter pålagt selskapene å samarbeide.

Det har nå resultert i følgende to utbyggingskonsepter:

Aker BP vil være prosjektleder for studier for en felles prosesseringsplattform plassert mellom Krafla/Askja og NOA.

En ubemannet prosessplattform på Krafla og NOA, alternativt en annen «lav-CAPEX-løsning» på NOA. Her vil selskapene utrede mulige samarbeid om gass- og oljeeksport.

Konseptvalg i februar 2018
Selskapene legger opp til å ta konseptvalg i februar 2018, men Aker BP søker samtidig om utsatt frist for DG3, som i de fleste tilfeller betyr investeringsbeslutning og innlevering av utbyggingsplan, for Frigg Gamma Delta til 31. desember 2019.

Forrige artikkelOlimb Offshore – Installasjon på Gullfaks A
Neste artikkelOtech tildelt langtidskontrakt med Songa Offshore

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR