Aker BP har søkt myndighetene om en forlengelse av lisens 442B. Dette for å samkjøre fristene med andre lisenser og funn i samme området.

Målet er å få til en koordinert utbygging av flere funn.

– Aker BP ønsker at de aktuelle lisensene i felleskap skal utrede en områdeløsning. Foreløpige vurderinger kan tyde på at en områdeløsning – som inkluderer Krafla / Askja – vil være mer robust og økonomisk attraktiv enn lisensvise løsninger, sier pressetalsmann Ole-Johan Faret i Aker BP til petro.no.

Aker BP er operatør for funnene Frigg Gamma Delta, Langfjellet og Frøy i dette området. I tillegg har Statoil funnet betydelige volumer i sine Krafla- og Askja-funn. Også her har Aker BP eierandeler.

– En områdeløsning vil også gi et godt grunnlag for videre leteaktivitet i dette prospektive området. Samkjøring av lisensfrister i området er et ledd i arbeidet med å finne den beste teknisk-økonomiske utbyggingsløsningen, sier Faret.

Området er planlagt utbygd enten med en flyter eller en permanent installasjon som hub, med subseastrukturer eller ubemannede brønnhodeplattformer for å utvinne de respektive reservoarene.

Konseptvalg for funnene Aker BP opererer er planlagt i løpet av 4. kvartal 2017.

Statoil har tidligere signalisert at også de vurderer en selvstendig utbygging i området, men at en tilknytning til Oseberg er den mest sannsynlige utbyggingsløsningen for Krafla-funnet.

Forrige artikkelPlugger brønner på Valhall med strøm fra land
Neste artikkelStarter enda et nytt oljeselskap

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR