Aker BP har kjøpt seg stor. Nå vil selskapet bygge seg enda større.

I dagens kvartalspresentasjon oppdaterte selskapet om de kommende utbyggingsplanene på norsk sokkel.

Valhall vestflanke
Vestflanken av feltet skal dreneres ved hjelp av en ubemannet plattform knyttet til resten av infrastrukturen på Valhall. Seks av 12 brønnslots er planlagt brukt som produsenter, med mulighet for å gjøre om to av disse til vanninjektorer. Dermed vil det også bygges inn ekstra kapasitet for fremtidige brønner. Planen er å ta konseptvalg i løpet av første kvartal og ta en investeringsbeslutning innen utgangen av 2017.

Nord for Alvheim (NoA)
Området består av Frigg Gamma Delta, Langfjellet og Frøy. Med begrenset infrastruktur i området, planlegger Aker BP å utvikle sin egen hub, som kan ta inn enda flere funn i samme nabolag. En flyter eller en plattform kombinert med subseadrenering er planen. Målet er konseptvalg i løpet av 4. kvartal 2017.

Storklakken
Planlegges knyttet til Alvheim FPSO via Vilje. Konseptvalg planlagt i første kvartal 2017 og første olje planlagt i 2020.

Snadd
Subseatilknytning til Skarv FPSO. Fase 1 består av tre subseabrønner knyttet til Skarv A-template. Første gass planlagt i 2020. Konseptvalg i løpet av første kvartal 2017.

Selskapet legger frem sine tall for tredje kvartal 2016 i dag. De viser en omsetning på 656 millioner dollar. Det er opp fra 218 i samme kvartal 2015. EBITDA lander på på 485 millioner dollar – mot 208 året før.

Forrige artikkelHer ligger Songa-riggen i vinteropplag
Neste artikkelStatoil vant mot Biofuel

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR