For få uker siden ble det klart at norske investorer har kjøpt oljeserviceselskapet Fabricom av belgiske Engie.

Nå har de nye eierne allerede sikret seg en flying start, da Aker BP har tildelt selskapet en rammeavtale for mekanisk vedlikehold på alle sine felt på norsk sokkel.

– Det er foreløpig vanskelig å si noe bastant om størrelsen på kontrakten. Det avhenger av aktivitetsnivå og leveranser. Men det er åpenbart et oppdrag som har potensial til å sysselsette mange ansatte hos oss. Det dreier seg om alt mekanisk vedlikehold på selskapets installasjoner, og det er en rammeavtale som bare vi har, sier konsernsjef Mikal Løvik i Endúr Fabricom til petro.no.

Kontraktens varighet er tre år pluss to opsjoner på ett år hver. Omfanget inkluderer landarbeid for konstruksjon, prefabrikkering, reparasjon og overhaling av statisk mekanisk utstyr, sandblåsing og maling, fasiliteter for trykktesting og lekkasjetesting. Omfanget inkluderer også offshore-installasjon under tilsyn av Aker BP sin vedlikeholdsavdeling.

– Var avtalen priset inn i oppkjøpet?
– Avtalen var kjent da vi kjøpte selskapet og lå inne som en del av porteføljen som vi overtok.

Det er det nystiftede investeringsselskapet Handeland Industri AS, med Skarveland-familien og Ove Røssland i spissen, som har tatt over 2/3 av Fabricom. Den siste tredjedelen eier Robert Norum og Mikal Løvik gjennom selskapet Artemes Group AS.

Løvik, med bakgrunn fra Apply Leirvik og Eni Norge, går inn som konsernsjef og Røssland blir styreleder i Endúr Fabricom.

– Robert og jeg kom i kontakt med Fabricom via bemanningsselskapet Caera, som vi har drevet siden 2014. Vi fikk raskt godfølelsen for selskapets ansatte, historikk og posisjon, og har siden august i fjor jobbet med et mulig oppkjøp. Vi er glade for å ha fått med oss industribyggerne i Handeland Industri på dette prosjektet og tror det skal være mulig å snu underskudd til overskudd i løpet av kort tid, sier Løvik.

– Hvordan?
– Vi har en hundredagersplan som blant annet omfatter en restrukturering av hele organisasjonen. Kundene krever dynamiske og fleksible leverandører. Og det har vi tenkt å bli. Olje og gass er vårt primærmarked, men vi ønsker også å sikre en posisjon innen utbygging av fornybar energi.

– Er selskapet kjøpt for rask vekst og videresalg?
– Vi kunne fått med oss en ren finansiell aktør, men ønsket medeiere med industrikompetanse. Sammen ønsker vi å bygge industri, og vi har en lang tidshorisont for dette prosjektet. Et salg kan selvsagt bli aktuelt på et senere tidspunkt, men det er ikke noe vi aktivt jobber med.

Selskapet har gått fra over 1000 ansatte for få år siden til rundt 150, inkludert innleide, i dag.

– Noen vil kanskje tenke at dere har mistet mange av de beste medarbeiderne de siste fem årene?
– Jeg vil si det motsatt. Vi sitter igjen med de medarbeiderne som virkelig ønsker å jobbe i dette selskapet. De som har stått sammen med og hatt troen på Fabricom gjennom nedturen. Vi har kjøpt en bit industrihistorie, og de ansatte er en viktig del av denne historien.


[annonse]

Petrolive Exploration – se deltakerlisten!

Du får vite alt om leteplanene til Statoil, Aker BP, Lundin, Faroe, Spirit Energy og Wellesley på endagskonferansen Petrolive Exploration i Stavanger 11. april.

Se program og meld deg på i dag!

Forrige artikkelMilliardkontrakt til Subsea 7
Neste artikkelStatoil investerer 5 milliarder i Askeladd-utbygging

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR