Aker Exploration gjør suksess med forretningsideen om rigg mot olje. Nå har selskapet sikret seg 25 prosent i PL 469, som ligger rett sør for Draugen i Norskehavet.,Av Alf Inge Molde

Avtalen er inngått med Gaz de France Norge og Discover Petroleum, og selskapene gir fra seg henholdsvis 17,5 prosent og 7,5 prosent i lisensen. Til gjengjeld stiller Aker Exploration med sin innleide rigg ”Aker Barents”. I en melding til børsen skriver selskapet at den nå har byttet tilgang på rigg mot eierandeler i lisenser med ni oljeselskaper på norsk sokkel.

– Vil du beskrive rigg for olje som en suksess?
– Ja, rigg for olje fungerer meget godt for oss. Det er tydelig at selskaper på norsk sokkel har behov for rigg. Vi syns også at dette er spennende lisens, som ble tildelt i TFO i fjor, sier en fornøyd konsernsjef i Aker Exploration, Bård Johansen, til Petro.no.

Johansen sier at PL 469 kommer til å bli prioritert tidlig, og at den sannsynligvis vil bli boret i 2009. Først ut for riggen, som skal stå ferdig senere i år, blir imidlertid PL 304, hvor Lundin Norway er operatør. Leteselskapet har et uttalt mål om å bore fem til sju brønner i året med ”Aker Barents”.

– Jobber dere med andre konkrete avtaler om å bytte riggkapasitet mot olje?
– Det får tiden vise, sier Johansen til Petro.no.

Forrige artikkelGodtar ikke dyrere strøm for å redde miljøet
Neste artikkelKvinner stiller med handicap i arbeidslivet

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR