Aker Solutions har fått i oppdrag av StatoilHydro å levere et komplett intervensjonssystem for subsea-trær til det kompliserte Kristin-feltet. Kontrakten er verdt 330 millioner kroner.,

HøYT TRYKK OG HøY TEMPERATUR: Kristin.
(Foto: TROND SIGVALDSEN / STATOILHYDRO)

Kristin-feltet er et såkalt HP/HT-felt, noe som innebærer at det er både høyt trykk og høy temperatur i reservoaret. Kristin-reservoaret holder en temperatur på 180 grader med trykk på opp til 15.000 psi.

Aker Solutions skal stå for prosjektering, fremskaffelse, produksjon og testing av et komplett workover- og intervensjonssystem, inkludert alle verktøy.

Kontrakten er en del av en rammekontrakt mellom de to selskapene som ble undertegnet i 2007, melder Aker Solutions, og blir det tredje workover-systemet Aker Solutions leverer til Kristin.

– Kirstinfeltet har satt våre ingeniørers evner på prøve flere ganger de siste årene, og har hjulpet oss med å flytte de teknologiske grensene, sier Mads Andersen, EVP hos Aker Solutions.

– Vi er veldig glade for at vi får fortsette å jobbe sammen med StatoilHydro på Kristin, og vi vil gripe den sjansen vi nå får til å demonstrere verdien av vår markedsledende teknologi for reservoarer med høyt trykk og høy temperatur, fortsetter han.

Systemet vil prosjekteres og produseres ved Aker Solutions’ anlegg på Fornebu og Tranby. Utstyret skal være levert innen utgangen av mai 2010.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR