De ansatte på Aker Solutions på Ågotnes fikk i dag beskjeden om at opptil 100 ansatte blir permittert. Også FMC har sendt ut permitteringsvarsel til 200, melder Sysla Offshore.

– Aker Solutions har i dag informerte ansatte ved subsea services-virksomheten på Ågotnes om behovet for midlertidige permitteringer på grunn av markedsutviklingen. Så mange som 100 ansatte, hovedsakelig offshore-arbeidere, vil bli påvirket av tiltaket som trer i kraft neste måned.

Det sier pressesjef i Aker Solutions, Anne Cecilie Lund-Andersen, til Sysla Offsore.

Venter at aktiviteten tar seg opp
Der mange har nedbemannet velger Aker å heller vente på at flere oppdrag skal dukke opp, denne gang.

– Midlertidig permittering er blitt valgt i stedet for oppsigelser, da erfaringen vår tilsier at aktiviteten tar seg noe opp i løpet av våren i forbindelse med sesongarbeid.

Også FMC har valgt å permittere ansatte, i stedet for oppsigelser
– Vi kommer til å bruke permitteringer i lavsesongen vi nå går inn i, hvor det er mindre aktivitet på norsk sokkel. Det er ikke satt noe konkret tall, men vi har sagt at det kan bli opp mot 200 totalt, sier kommunikasjonssjef Andreas Helgesen i FMC til Sysla Offshore.

Nettstedet skriver at permitteringene vil gjelde personell innen subsea services-enheten, som har sitt hovedkontor på Ågotnes.

Nyhetsbrev fra Petro.no

Forrige artikkelRolls-Royce kutter 200 lederstillinger
Neste artikkelStatfjord feltet passerte 5 milliarder produserte fat

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR