Gjennom en rettet emisjon på NOK 250 millioner vil Aker bli en betydelig aksjonær i selskapet.

Solstad Offshore ASA har sammen med Aker ASA utarbeidet en finansieringsplan for å styrke selskapets balanse.

Finansieringsplanen vil gjøre Solstad i stand til å kunne stå i mot et utfordrende marked og posisjonere selskapet for å ta del i konsolideringen av det fragmenterte offshore service markedet.

– Kombinasjonen av Solstads operasjonelle ekspertise, høykvalitetsflåte og globale nettverk sammen med Akers industrielle ekspertise, fokus på forretningsutvikling og finansielle styrke vil skape en sterk plattform for videre utvikling av selskapet, sier Lars Peder Solstad, daglig leder i Solstad.

Aker vil gjennom en rettet emisjon på NOK 250 millioner bli en betydelig aksjonær i selskapet.

Selskapet vil utstede 20.000.000 nye aksjer til Aker til en tegningskurs på NOK 12,50 per aksje. Akers eierandel i selskapet vil etter transaksjonen være om lag 31 prosent, ifølge Solstad Offshore.

Videre vil Aker bidra med ytterligere NOK 250 millioner i form av et subordinert konvertibelt lån om kan konverteres i nye aksjer i selskapet.

Alternativt kan Aker helt eller delvis innløse lånet gjennom en overdragelse til et nytt konvertibelt lån som kan konverteres til aksjer i et datterselskap etablert av Solstad.

– Intensjonen med det nye datterselskapet som etableres av Solstad er at det skal delta i konsolideringen av OSV-markedet, skriver Solstad.

Forrige artikkelOljeserviceoppgjøret i gang
Neste artikkelAGR blir OKEA-rådgiver

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR