AkerBP har inngått en rekke langsiktige avtaler på norsk sokkel.

Aker Solutions får en rammeavtale på opp mot 10 år, hvor de skal levere ingeniør-tjenester og anskaffelser.

Omfanget gjelder en rekke fasiliteter fra små brønnhodeplattformer til komplette olje- og gassfeltsenter, skriver Aker Solutions i en melding.

Kontrakten har en fast varighet på seks år og starter denne måneden. Ut over dette kan den altså bli utvidet med fire år.

Verdien avhenger av hvor mye arbeid AkerBP bestiller. Arbeidet vil hovedsakelig involvere personell i Oslo og Stavanger.

Kværner er tildelt en rammeavtale for bygging og hook-up av offshoreplattformer, inkludert plattformdekk og stålundertell til faste plattformer. Det første prosjektet under denne avtalen vil bli Valhall West Flank, ifølge Kværner.

Følgende rammekontrakter er inngått av AkerBP:

  • Engineering & Procurement (EP): Rammeavtalen er tildelt Aker Solutions og består av ingeniørtjenester og innkjøp fra tidlig fase til første olje.
  • Construction & Hook-up (CH): Rammeavtalen er tildelt Kværner og består av bygging av stålunderstell og plattformdekk inkludert oppkopling til havs.
  • Elektro, Instrument, Control & Telecom (EICT): Det er tildelt separate rammeavtaler til både Siemens og ABB. Avtalene består av design, leveranse og installasjon av system for elektro, instrument, kontroll og telecom, fra tidlig fase til første olje.

Aker BP har i tillegg inngått en separat rammeavtale med selskapet Heerema Marine Contractors for transport og installasjon av innretninger offshore (Transport & Installation – T&I), inklusive avrop for transport og installasjon på Valhall vestflanke. Denne rammeavtalen inngår ikke i den planlagte alliansemodellen.

– De inngåtte rammeavtalene og den planlagte samarbeidsmodellen er en naturlig videreføring av de prinsipper og erfaringer som Aker BP alt har utviklet og tilegnet seg gjennom «Subsea-alliansen», som Aker BP etablerte med Aker Solutions og Subsea 7 i tredje kvartal 2016, heter det i en melding fra AkerBP.

Rammeavtalene inngås etter en anbudskonkurranse, hvor kvalifiserte leverandører var invitert til å gi tilbud på en eller flere av områdene.

Forrige artikkelGrønt lys for Transocean Arctic på Volund West
Neste artikkelStatoil forlenger leien av denne riggen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR