Aker Solutions har sikret seg kontrakt med Statoil for leveranse av kontrollkabel, også kalt umbilical og navlestreng, til Statoils fast track-prosjekter Fossekall og Dompap.

SKAL BETJENE FOSSEKALL OG DOMPAP: Norne.
(Foto: STATOIL)

Fossekall og Dompap ligger like i nærheten av hverandre, og skal bygges ut som enkle subsea tie ins til Norne-skipet.

Kontrakten Aker Solutions har sikret seg er på en 26 kilometer lang kontrollkabel med både dynamiske og statiske seksjoner. I tillegg til hydraulikk, fiberoptikk og elektrisk kommunikasjon vil navlestrengen inneholde en 2,5 tommers MEG-ledning. MEG er en form for frostvæske som tilsettes brønstrømmen for å forhindre hydratdannelser.

– Denne kontrakten bekrefter vår ledende posisjon i markedet for kontroll umbilicals. Vi er fornøyd med at Statoil har tildelt oss dette prosjektet, sier viseadministrerende direktør Tove Røskaft i Aker Solutions i en melding.

Ingeniørarbeidet i forbindelse med kontrakten vil gjøres ved Aker Solutions’ kontorer i Oslo, mens kontrollkabelen vil bli produsert ved Aker Solutions’ anlegg i Moss. Alle leveranser skal være utført innen andre kvartal 2012.

Fossekall-funnet ble gjort i fjor i brønn 6608/10-14 S, og funnet ble beregnet å inneholde mellom 37 og 63 millioner fat oljeekvivalenter. Dompap ble funnet i januar 2009, og har blitt beregnet å inneholde mellom 25 og 50 millioner fat oljeekvivalenter. Ifølge pressemeldingen fra Aker Solutions skal de to prosjektene bygges ut med til sammen tre fire-slots brønnrammer.

Begge funnene ligger i lisens 128, hvor Statoil er operatør med en andel på 63,95455 prosent, mens Petoro har en andel på 24,54546 prosent og Eni har en andel på 11,5 prosent.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR