Aker Solutions kjøper oljeservicevirksomheten Reinertsen for å styrke sin posisjon innen vedlikeholds- og modifikasjonstjenester i det norske offshore-markedet.

Virksomhetsoverdragelsen forventes å bli gjennomført i andre kvartal, og innebærer at Aker Solutions vil overta Reinertsens olje- og gasseiendeler i Norge, skriver selskapet i en børsmelding. 

Kjøpsprisen er 212,5 millioner kroner.

Reinertsen, som har om lag 700 ansatte, er den tredje største vedlikeholds- og modifikasjonsleverandøren offshore Norge. Selskapets største kontorer er i Trondheim og Bergen, hvor Aker Solutions også har en solid tilstedeværelse. Reinertsens ordrereserve består blant annet av nøkkelkontrakter med Statoil for vedlikehold og modifikasjoner, inkludert en rammekontrakt på minst seks år som ble tildelt i desember 2015. Ordreboken inneholder også noen mindre ingeniør- og subsea-servicekontrakter.

Fra 2002 til 2010 jobbet bedriftene sammen på prosjekter gjennom det felles eide selskapet Aker Reinertsen. Reinertsen-ansatte i Trondheim og Bergen vil bli overført til lokale Aker Solutions-kontorer for å kunne realisere noen av synergieffektene som planlegges fremover.

Reinertsen hadde en omsetning på om lag 800 millioner i 2016. Det er forventet at oppkjøpet vil bidra positivt til Aker Solutions inntjening fra 2018.

Forrige artikkelHar kjøpt norske felt for milliarder – nå vil de ha mer
Neste artikkelTo nye brønner og 1,7 milliarder liver opp Tambar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR