Aker Solutions tar sikte på å ansette rundt 100 personer på ingeniørkontoret i den nordøstlige delen av England.

– Aker Solutions tar sikte på å ansette omkring 100 personer på ingeniørkontoret i Stockton-on-Tees nordøst i England i løpet av de neste tre årene, skriver selskapet i en pressemelding.

Ifølge pressetalsmann i Aker Solutions, Endre Johansen, satser man på å åpne ingeniørkontoret senere på høsten i år.

– I slutten av oktober en gang regner vi med å åpne kontoret, sier han.

Aker Solutions har siden midten av 80-tallet vært tilstede i den nordøstlige britiske byen. Kontoret som nå skal åpnes, ligger like i nærheten av det eksisterende kontoret.

– På det allerede etablerte kontoret sitter omkring 100 mann innen blant annet IT, finans og regnskap. Det nye kontoret skal være et ingeniørkontor som sirkler rundt vår boreteknologi, forklarer Johansen til Petro Media News.

Etableringen av ingeniørkontoret er ifølge selskapet for å nå ut både til markedet på britisk sokkel, og det internasjonale markedet for øvrig. Valget av Stockton-on-Tees er heller ikke tilfeldig valgt.

– Nordøst-England har stolte industrielle tradisjoner, på lik linje med Norge. Dessuten er det flere solide utdanningsinstitusjoner i nærheten innen de aktuelle fagfeltene. Blant annet i Newcastle. Med denne etableringen posisjonerer vi oss for denne kompetansen, sier han videre.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR