Samarbeidet skal gi løsninger som kan benyttes av den globale olje- og gassindustrien, basert på selskapenes felles kompetanse innen havbunnsløsninger, kraft- og automasjonsteknologi.

Samarbeidet vil kombinere ABBs ledende kompetanse på undervanns kraft- og automasjonsteknologi og Aker Solutions kunnskap og kapasitet på levering av effektive, pålitelige og fleksible produksjonsløsninger for olje- og gassproduksjon.

Skal gi lavere kostnader og lønnsom produksjon

Intensjonen er å forbedre hvordan produksjonsutstyr på havbunnen forsynes med kraft og hvordan det styres fra land eller plattformer. Dette vil resultere i lavere kostnader og muliggjøre lønnsom produksjon fra felt langt fra eksisterende infrastruktur, skriver ABB i en melding.

– Kraft og automatisering er avgjørende for å forbedre effektiviteten i kompresjon og andre løsninger for å øke utvinningsgraden fra olje- og gassfelt på havbunnen, sier Peter Terwiesch, leder for ABBs divisjon Process Automation globalt.

– Samarbeidet er en del av vår Next Level-strategi som innebærer at vi inngår allianser som forener ekspertise og teknologi, som skaper større verdier for våre kunder og styrker våre undervanns kraft- og automatiseringsløsninger, sier han.

– Skal finslipe vårt fokus

– Dette samarbeidet bygger på allerede godt etablerte relasjoner med ABB, et selskap som har en lang historie med banebrytende havbunnsteknologi. Sammen skal vi finslipe vårt fokus på utvikling av teknologier for både økt og en mer bærekraftig olje- og gassutvinning. Ved å gjøre eksisterende havbunnsløsninger enda mer effektive, hjelper vi kunden med å redusere kostnader, sier Alan Brunnen, leder for Aker Solutions subsea business.

Avtalen er et resultat av flere års samarbeid som inkluderer leveranser til verdens første havbunns gasskompresjonssystem for det Statoil-opererte Åsgard-feltet med oppstart i 2015. I starten vil samarbeidet blant annet fokusere på utvikling av bedre havbunns kompresjonssystemer til reduserte kostnader og raskere levering.

Ved å bygge på sin globale tilstedeværelse, kan selskapene sammen støtte og levere til kunder over hele verden. Hovedsetet for samarbeidet er i Oslo.

Forrige artikkelScana Industrier blir Incus Investor
Neste artikkelFølg oljeprisens opp og nedturer gjennom flere tiår

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR