Partnerskapet i Johan Sverdrup har nå besluttet videreføring (DG2) av fase 2 av Johan Sverdrup-utbyggingen og tildeler FEED-kontrakter til Aker Solutions, Kværner og Siemens.

Det skriver Statoil i en pressemelding.

PUD 2 i 2018
Første fase av Johan Sverdrup er under utbygging med planlagt produksjonsstart sent i 2019. Partnerskapet jobber nå videre med å modne fase 2 frem til investeringsbeslutning og innlevering av plan for utbygging og drift (PUD) i andre halvår 2018. Produksjonsstart for fase 2 er planlagt i 2022.

Følgende FEED-kontrakter tildeles i tilknytning til beslutning om videreføring som nå er tatt:

  • Prosessplattform, Aker Solutions
  • Stålunderstell, Kværner
  • Kraftforsyning fra land, Siemens

28 brønner
Fase 2 inkluderer også utbygging av satellittområdene Avaldsnes (øst), Kvitsøy (sør) og Geitungen (nord) som skal fases inn for prosessering og eksport på feltsenteret.

Det er planlagt boring av 28 nye brønner i forbindelse med fase 2-utbyggingen.

Halvert investeringsanslag
Investeringsestimatet for fase 2 er nå mellom 40–55 milliarder kroner, noe som utgjør en halvering siden plan for utbygging og drift ble levert for fase 1 av Johan Sverdrup.

– Kvalitet i gjennomføringen av fase 1 og forbedringsarbeidet vi har gjennomført sammen med partnerne og leverandørene på fase 2 har styrket lønnsomheten. Nullpunktsprisen for hele feltutbyggingen er nå under 25 dollar fatet og med en ambisjon for en utvinningsgrad i verdensklasse på 70 % sier prosjektdirektør Kjetel Digre.

Første fase av utbyggingen etablerer et feltsenter bestående av fire plattformer på feltet. Fase 2 bygger på denne infrastrukturen og inkluderer ytterligere en prosessplattform til feltsenteret. Dette vil samlet sett gi en prosesskapasitet på 660 000 fat olje per dag.

Forrige artikkelSubsea 7 vinner milliardkontrakt
Neste artikkel– Utrolig gøy at folk legger merke til den jobben vi gjør

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR