Aker Solutions har hatt en strålende førjulstid. 

Selskapet har i løpet av den siste måneden sikret seg fire større oppdrag på norsk sokkel:

  • Kontrakt for subsea produksjonssystemet til Aker BPs Ærfugl-utbygging. Leveransen består av brønnhoder, subseatrær, tie-in-modul og base for stigerør og kontrollkabel. Verdien på avtalen er ikke oppgitt.
  • Kontrakt fra Sembcorp Marine for design av boligkvarteret på FPSO-en på Johan Castberg. Arbeidet vil bli utført ved Aker Solutions kontorer i Oslo og Mumbai. Det er ikke oppgitt noen verdi av avtalen.
  • Kontrakt for subsea produksjonssystemet og design av topsiden til FPSO-en som skal brukes i utbyggingen av Johan Castberg-feltet i Barentshavet. Subseasystemet omfatter 30 brønner med vertikale subseatrær, brønnhoder, kontrollsystemer, 10 templater og manifolder, to satelittstrukturer og tilhørende tooling. Kontrakten har en verdi på rundt 4 milliarder kroner.
  • Kontrakt for kontrollkabler til tre av Statoils feltutbygginger på norsk sokkel – Bauge, Johan Sverdrup og Utgard.  Ordren omfatter totalt 40 kilometer kabler, som vil bli produsert i Moss.

Aker Solutions har, i likhet med resten av norsk leverandørindustri, vært gjennom noen tøffe år. Derfor er den siste tidens tildelinger en ekstra stor opptur.

– Kontraktene er viktige for Aker Solutions både i Norge og globalt, og viser at vi er konkurransedyktige i et tøft, internasjonalt marked. I Norge gir tildelingene arbeid til flere lokasjoner, og det er vi naturligvis veldig fornøyd med. Vi har nå full fokus på å levere på kontraktene, sier mediekontakt Stina Kildedal-Johannessen til petro.no.

Forrige artikkelTre dødsulykker på to år: – Dette preger oss alle
Neste artikkelStengt rørledning sender oljeprisen over 65 dollar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR