Det sa sjef for Stavanger-regionen i Aker Solutions, Espen Krogh, under Årskonferansen til Greater Stavanger fredag.

– Vår virksomhet, som i stor grad er knyttet mot felt som er i drift, har ikke et problem med en oljepris på 50 dollar, sier Krogh.

Han påpeker at en høy oljepris over lengre tid førte til at norsk oljesektor la til seg en haug med uvaner som de nå sliter med.

– Det som har vært problemet med dette er at hele industrien la til seg uvaner i form av at man startet mange prosjekter, i forventning om høy oljepris. Det man sitter med nå er rett og slett et cash-problem, mens MMO- og offshore-virksomheten fint ville klart seg med en oljepris på 50 dollar fatet.

Les også: Aker Solutions kutter inntil 500 stillinger

Nedbanner for å tilpasse Aker Solutions til en oljepris på USD 50 per fat

Krogh forteller om en tid der det ville vært et utenkelig scenario for de fleste å nå en oljepris på USD 50 per fat. Man skal ikke lenger tilbake enn til desember 1998 – da var prisen på litt over USD 16 per fat.

– Det vi gjør nå er å prøve å komme tilbake til der vi var, for vi har levert gode prosjekter med en oljepris på rundt 50 dollar før. Konsekvensen av det er nedbemanninger. Vi har redusert bemanningen med bortimot 1.000 mennesker lokalt i Rogaland, og det er brutalt, spesielt for de involverte, sier Krogh.

Aker Solutions ASA har rundt 16.000 fast ansatte i om lag 20 land. Rundt 8.000 av de ansatte jobber innenfor subsea-virksomheten, og omtrent 3.000 av disse er basert i Norge. Resten er i land som Brasil, Angola, Malaysia, USA og Storbritannia.

– Det var for to år siden at vi startet arbeidet med å skru om hele virksomheten. Da snakker vi ikke om julerengjøring, men total ombygging av selskapet ved å gi det ny innmat, med det formål å være konkurransedyktig, avslutter Krogh.

Les også: Aker Solutions påvirket av ubalanse i oljemarkedet

Rystad Energy tror oppturen for oljebyen vil starte i 2017/2018

For å holde deg oppdatert på det som skjer i norsk oljesektor:

Abonner på nyheter fra Petro.no: Nyhetsbrev

Forrige artikkelLunder trekker seg
Neste artikkelArcher nedbemanner igjen

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR