Aker Solutions sikrer arbeid for tilknytning av Utgard-feltet til Sleipner-området.

Selskapet har sikret seg en EPCIC-kontrakt, som gjelder tilknytning av gass- og kondensatfeltet Utgard til det Statoil-opererte Sleipner-feltet i Nordsjøen.

Kontrakten, som er verdsatt til cirka 500 millioner kroner, gjelder plattformmodifikasjoner på Sleipner for å knytte til Utgard.

Aker Solutions vant i april en kontrakt for forprosjekteringsarbeidet for å muliggjøre tie-in. Kontrakten inkluderte opsjon for EPCIC-arbeid, som Statoil nå har valgt å utøve.

– Vi har jobbet tett med Statoil for å finne den mest kostnadseffektive løsningen for dette prosjektet, som bygger på våre evner i komplekse modifikasjoner, sier Knut Sandvik, leder for Aker Solutions’ MMO-avdeling.

– Vi er svært glade for å fortsette å jobbe med kunden for å hjelpe til å sikre viktige ressurser fra denne utviklingen.

Arbeidet med kontrakten har startet og skal være ferdig i fjerde kvartal 2019. Prosjektet vil bli styrt og utført av Aker Solutions i Stavanger. Prefabrikasjon vil bli utført ved Aker Solutions’ verft i Egersund.

Forrige artikkelNy undersøkelse: Arbeidsgivere jukser med arbeidstid
Neste artikkelNedgang for børsnoterte selskaper

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR