Aker Solutions vil finne ingeniører med hjemmelengsel øst i Agder og i Telemark, og vurderer å åpne kontor på Brokelandsheia i Gjerstad.

– Vi har satt inn en annonse og vil, avhengig av responsen på den konkludere med om vi etablerer et kontor eller ikke, sier kommunikasjonssjef i Aker Solutions, Endre Johansen til Petro Media News.

Det var lokalavisen for Risør og Gjerstad, Aust Agder Blad, som først meldte om den mulige etableringen.

Johansen sier videre at det eventuelle kontoret vil være en satellitt fra det eksisterende Arendals-kontoret, der mekaniske ingeniører jobber med Pusnes oppankringssystemer og offshore lossesystemer.

– Vi har som sagt ikke bestemt oss for hvorvidt vi åpner kontoret ennå, men nå vil vi se på responsen. Vi har god tro på at vi finner kompetanse i området, kanskje blant folk som i dag pendler og som vil jobbe nærmere hjemme. I Arendal har vi verdensledende ekspertise på oppankrings- og offshore lossesystemer rettet mot både det maritime markedet og olje- og gassmarkedet, sier han.

Johansen sier videre at de bør være omkring 10 personer for at kontoret blir en realitet.

– Det viktigste er ikke antallet, men kompetansen. Og den tror vi at vi finner, sier han.

Administrerende direktør hos Aker Solutions i Arendal, Leif Haukom sier til Aust Agder Blad at de håper å få napp når de nå kaster ut snøret.

– Vår påtenkte etablering på Brokelandsheia blir på en måte en knoppskyting fra vår virksomhet i Arendal. Det blir spennende å se om vi får napp på vårt forsøk, noe jeg har god tro på. Det er ellers viktig å poengtere at vi absolutt ikke er ute etter å tappe etablerte bedrifter for ingeniører, sier Haukom.

Brokelandsheia ligger i Gjerstad kommune, mellom Kragerø og Risør, på grensen mellom Telemark og Aust-Agder. Dette gjør det ifølge Haukom til et strategisk godt sted å etablere et kontor for å få kompetanse fra flere steder.

– Vi tenker ikke bare østregionen i Agder, men også Telemark. Lokaliseringen på Brokelandsheia er dermed ganske naturlig, for det er ikke lange veien mellom vårt hovedkontor i Arendal og Brokelandsheia. Og med dagens teknologi kan du egentlig sitte hvor som helst å jobbe i et team, og vi tror som sagt at mange kan tenke seg å sitte i et kontorfellesskap på Brokelandsheia og bo like i nærheten, sier Haukom til lokalavisen.

Forrige artikkelForlenger «Viking Energy»-kontrakt
Neste artikkelStarter boringen av Rodriguez

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR