Det Asker-baserte Langlee Wave Power har valgt Aker Solutions som partner når de nå kompletterer designen for sitt bølgekraftanlegg.

KRAFTBøLGER: Langlee E2 skal sørge for bølgekraft hvis alt går etter planen.
Ill.: LANGLEE WAVE POWER

Langlee Wave Power fikk i desember fem millioner i støtte fra Forskningserådet, og nå begynner ting å ta form for bølgekraftentusiastene. Selskapet har nå tildelt Aker Solutions kontrakt for kompettering av designet for bølgekraftkonstruksjonen Langlee E2.

– Med kjernekunnskap innen offshore engineering og konstruksjon vil Aker Solutions fullføre engineeringdelen, og forberede konstruksjonen i henhold til standrader satt av det norske Veritas, skriver Langlee Wave Power i en pressemelding.

Takler høye bølger
Konstruksjonen er designet for å skulle takle en såkalt hunderårsbølge på 15 meter. Dette er et statistisk mål for høyden på den største bølgen som vil kunne inntreffe en gang per hundre år for en gitt beliggenhet.

Strukturen er basert på en stålkonstruksjon som ligner andre konstruksjoner offshore. Konspetet skal kunen gi større utbytte enn andre bølgeprosjekter i følge selskapet. Demonstrasjonsanlegget skal stå klart på Runde, høsten 2011.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR