I løpet av sommeren vil flere hundre ansatte på Aker Verdal permitteres. En tom ordrebok har sørget for at industrigiganten er inne i en av sine verste kriser på flere år.

Tirsdag ble Aker Verdals siste store understell slept ut Trondheimsfjorden. Nå vil flere hundre ansatte bli permittert i løpet av sommeren, da tomme ordrebøker preger selskapets framtid.

– Vi leverer en rekke bra arbeider før ferien, men så ser det tynt ut for høsten, sier direktør Nona Udnes Tronstad ved Aker Verdal til NRK.

Går mot vindkraft
I mangel på oppdrag vil nå selskapet satse på vindkraft.

– Vindkraftmarkedet er i vekst, og vår rolle i det vil være å bygge fundamenter til de store turbinene. Da bygger vi på den kompetansen vi har fra oljesektoren, sier Tronstad.

Også finansminister Kristin Halvorsen støtter planen om å satse på fornybar energi. Tirsdag var Halvorsen på besøk ved verftet, og finansministeren roste initiativet.

– Jeg er helt sikker på at en ny oppgang vil inneholde en helt annen satsing på fornybar energi. Da er den satsinga som gjøres her i forhold til offshore vindkraft veldig viktig, sa Halvorsen ifølge NRK.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR